En blogg från Högskolan i Borås

onsdag 3 april 2013

Uppsatser, forskning och anställning

Hej!



Med glädje kan jag konstatera att intresset successivt ökar för både uppsatser och forskning. Månadens uppsats i BBL 02:2013 är skriven av en magisterstudent vid BHS -- Åsa Malms "Stå inte och häng!" En undersökning av bemötandepolicyer på svenska folkbibliotek. Denna uppsats belyser en alltid lika angelägen och aktuell fråga, som är väl värd att diskutera. Vid årets bokmässa i Göteborg planerar vi en programpunkt kring uppsatser och hur de kan användas. En student vid ABM i Lund, Mats Blomberg, skrev 2011 sin masteruppsats om bibliotekariestudenters examensarbeten (BBL2013:1), som också är intressant i detta sammanhang.


En ytterligare positiv nyhet är att Axiell har instiftat ett årligt pris för en utmärkt genomförd och välskriven B&I-uppsats. En jury har precis konstituerats och den första utdelningen planeras ske vid årets bokmässa.
Apropå priser så delades den 7 mars vid MEG13 (mediadagarna) i Göteborg ett nytt pris ut i Sociala Medier som Sparbankstiftelsen Sjuhärad instiftat till Joakim Jardenberg för hans insatser som modig inspiratör och digital folkbildare.


Slutligen kan vi glädja oss åt en nyligen genomförd alumnundersökning som visar att allt fler studenter i BHS bibliotekarieutbildning får anställning. 91,6 % av dem som svarat och gick ut 2011 hade en anställning. Av dem arbetade 80,5 % i bibliotekarieyrket. I högskolans undersökning av studenternas nöjdhet låg BHS studenter allra högst, därefter kom pedagogernas.

Bekymmersamt är det dock att alltmer vårljus omger oss medan värmen tycks dröja.

Vackra snöskristaller blåste ner över Göteborg under själva vårdagjämningskvällen.

Varma vårvindshälsningar
Margareta Lundberg Rodin
Prefekt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar