En blogg från Högskolan i Borås

torsdag 18 april 2013

Mötesplats Profession - Forskning

Här på BHS är ett säkert vårtecken att paperförslag till vår årliga mötesplatskonferens börjar droppa in. I år går mötesplatskonferensen av stapen den 17-18 oktober och vi tycker självklart att så många som möjligt av er skall komma och mötas över årets tema:

Läsning, lärande och demokrati.

Mötesplatskonferensen har i tolv år spelat en viktig roll för erfarenhetsutbyte och dialog mellan biblioteksverksamheter, forskning och utbildning och i våra papersessioner dryftas aktuella frågor utifrån årets tema. Paperseminarierna i år kommer vart och ett innehålla färre papers, för att alla grupper skall ha tid att verkligen diskutera. Förslagen till paperspår, vilka vi tror har betydelse för årets tema, är:

  • Barn och unga
  • Litteratur och läsfrämjande
  • Ledarskap och medarbetarskap
  • Bibliotek och samhället
  • Pedagogik oc lärande
  • E-tjänster och bibliotek

Samtidigt satsar vi på inspirerande föreläsare, som kommer att ge varje diskussion lite vind i seglen och inspiration. I år har våren anlänt sent och dessutom har vi alla att hantera övergången till högskolans nya webb, men ha ändå  gärna koll på vår webbplats för att hålla dig uppdaterad om detta evenemang.

BHS arrangerar Mötesplats Profession - Forskning i samarbete med Stadsbiblioteket, Borås stad, Kultur i Väst och Kungliga biblioteket och vi siktar på att ha en del av våra aktiviteter i det till hösten nyss invigda och spännande Simonsland.

Veronica Trépagny, Internationell koordinator

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar