En blogg från Högskolan i Borås

tisdag 20 december 2011

Margareta har ordet


Hej
Året har nu närmat sig sitt slut. Det har varit en hel del diskussioner kring KB:s nya nationella uppdrag och även kring inflytandestrukturen. Steg för steg tas nu i rätt riktning av berörda aktörer och stora förändringar tar som bekant tid. Skolbiblioteksfrågor kom i fokus 2011 tack vare en ny skollag, som innebär ett starkare stöd för skolbiblioteken. Även i denna fråga är det viktigt att vi hjälps åt och agerar för att utvecklingen ska fortskrida. Kompetensfrågor är en viktig fråga i detta sammanhang. Vi har nyligen startat en uppdragsutbildning för personal som arbetar vid skolbibliotek.

Vår webbredaktörsutbildnings 3:e år startade i höst och ger nu möjlighet till kandidatexamen. Till våren startar en ny 1-årig magister på helfart distans: Strategisk Information och Kommunikation (60 hp). Både bibliotekarie- och webbredaktörsutbildningarna har setts över och vidareutvecklats. I vår fortsätter vi med att samordna våra masterprogram inför hösten 2012. Tyvärr har vi fått minska antalet fristående kurser, framförallt hösten 2012, på grund av att flera högskolor fått ett minskat utbildningsuppdrag.

Under 2012 firar BHS 40 år. Alla som gått utbildningen inbjuds att fira detta. Skriv in detta redan nu i din almanacka! Mötesplatskonferensen äger rum 11-12 oktober och följs av firandet som sker fredag den 12/10 med start kl 14.

Gott nytt år 2012!
Margareta
Margareta Lundberg Rodin, prefekt
(Foto: Högskolan i Borås)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar