En blogg från Högskolan i Borås

tisdag 20 december 2011

Doktorander undersöker den socioteknologiska utvecklingen

Sociala medier, mobila plattformer och molntjänster är tillsammans drivkrafter i den socioteknologiska utvecklingen som vi ser resultat av dagligen i vår omvärld och vårt sätt att organisera och förstå den. Internet, information, interaktivitet, innehåll och kommunikation diskuteras och ventlileras. Men vad innebär den här socioteknologiska utvecklingen, vad betyder den för kunskap, information, vardagsliv och demokrati, till exempel?

På BHS är vi inte bara nyfikna på den socioteknologiska utvecklingen, utan har dessutom en bred kompetens för att kunna undersöka det. Tre doktorander, David Gunnarsson, Emma Forsgren och Amira Sofie Sandin (från januari 2012), undersöker därför sociala medier utifrån olika perspektiv på information och kunskapsorganisation. Läs Lena Fredrikssons artikel på Högskolans i Borås webbplats.
 

David Gunnarsson, Emma Forsgren, Amira Sofie Sandin och
Maria Lindh på BHS undersöker på olika vis sociala medier.
Bild: Lena Fredriksson)


Maria Lindh, också doktorand, undersöker en annan del av internet, dess uppbyggnad och användande, nämligen cloud computing, eller molntjänster. Det är dessa som tillåter användare att få tillgång till funktioner, som de inte själva har programvaror eller infrastruktur för, och där de inte heller nödvändigtvis har den tekniska kunskapen. Informationsyrkens och IT-professionellas förändrade eller nya roller, relateras i Marias forskning till företags uppbyggande av molntjänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar